49 Ervaringsdeskundige GGZ

Mantelzorgers hebben soms het gevoel alleen te staan in de zorg voor hun naaste. In deze podcastserie gaat Monique Vlaar, communicatiemedewerker bij het Mantelzorgcentrum, op zoek naar de mogelijkheden voor ondersteuning voor mantelzorgers. Zij stelt vragen aan medewerkers van het Mantelzorgcentrum, maar ook aan mantelzorgers en aan professionals buiten het Mantelzorgcentrum.

Ervaringsdeskundige Geestelijke Gezondheidszorg (GGZ)
In deze aflevering gaan we in gesprek met Nanette Waterhout. Zij is werkzaam als senior ervaringsdeskundige en opleider ervaringsdeskundigheid GGZ NHN. Nanette neemt in haar werk zowel haar eigen ervaring als cliënt mee als ook haar familie/mantelzorg ervaring. Toen Nanette begon als ervaringsdeskundige, dacht ze geregeld: iedereen ziet aan me dat ik uit een depressie kom. Ze was bang dat mensen haar op haar psychische kwetsbaarheid zouden beoordelen. Dat ze ervaringsdeskundige was durfde ze in het begin nauwelijks te vertellen in haar omgeving. Klik hier om de aflevering te luisteren (via Spotify)

Streekstad Centraal
De podcastserie 'Mantelzorger... en nu?' is een samenwerking tussen het Mantelzorgcentrum en Streekstad Centraal, en is iedere vrijdag om zes uur te beluisteren via de radiozender van Streekstad Centraal. De hele serie is te beluisteren op Spotify

Meer over GGZ
Voor meer informatie over GGZ ga je naar de website: www.ggz-nhn.nl