Hollands Kroon

Bent u mantelzorger en woont u of degene voor wie u zorgt in gemeente Hollands Kroon? Dan staan onze consulent en mantelzorgmakelaar voor u klaar. U hoeft hier niets voor te betalen omdat de gemeente subsidie geeft aan het Mantelzorgcentrum.

Mantelzorgconsulent
Bij een mantelzorgconsulent kunt u uw verhaal kwijt, zij wijst mantelzorgers de weg, en kan ervoor zorgen dat een mantelzorgmakelaar regeltaken uit handen neemt. Hierdoor wordt de druk voor u als mantelzorger minder.

Mantelzorgmakelaar
Een mantelzorgmakelaar brengt eerst uw mantelzorgsituatie in kaart. Daarna neemt de mantelzorgmakelaar zoveel regeltaken van u over als u zelf wenst. U als mantelzorger behoudt altijd de regie.

Mantelzorgwaardering
Een onderdeel van de waardering door Gemeente Hollands Kroon is de VVV bon twv € 50,-. Staat u ingeschreven bij het Mantelzorgcentrum? Dan ontvangt u automatisch bericht over hoe u de waardering kunt ontvangen.

Respijtzorg
Respijtzorg betekent dat u even weg bent van de zorg. Met de inzet van (vrijwillige) respijthulpen kunt u een paar uur van huis weg, zonder dat u zich druk om uw naaste hoeft te maken. Wilt u weten wat de mogelijkheden zijn? Neem contact met ons op of kijk op www.mantelzorgvrij.nl! Klik hier voor de flyer over respijtzorg