Hoe kan ik het mantelzorgcompliment aanvragen?

Elke gemeente waardeert haar mantelzorgers op haar eigen manier. De ene gemeente doet dat in de vorm van een vergoeding of een waardebon, de andere gemeente laat het Mantelzorgcentrum extra activiteiten organiseren. De waardering heeft een gezamenlijk doel; u als mantelzorger extra in het zonnetje te zetten. Op de gemeentelijke pagina's leest u wat de gemeente doet aan waardering en hoe u deze kunt aanvragen. 

Alkmaar
Zorgt u voor iemand die in Alkmaar woont, dan kunt u in aanmerking komen voor het compliment van € 200,- Daarvoor vult u het formulier Mantelzorgcompliment in en levert dit in bij het Mantelzorgcentrum. U kunt het formulier ook hier downloaden. U moet wel aan een aantal voorwaarden voldoen, bijvoorbeeld dat u minimaal 6 maanden 8 uur of meer in de week heeft gezorgd voor uw dierbare. Let op: u kunt het compliment aanvragen vanaf 1 juli tot UITERLIJK 15 december 2018.

Bergen/Heiloo
Gemeente BUCH (Bergen, Uitgeest, Castricum en Heiloo) reikt cadeaubonnen uit aan mantelzorgers. De zorgvragers mogen deze waardering aanvragen voor hun mantelzorger(s). Let op; dit kan van 1 t/m 30 september 2018. Zorgvragers uit Bergen kunnen hier het formulier downloaden, zorgvragers uit Heiloo kunnen het aanvraagformulier hier downloaden. Het formulier kunt u ook ophalen bij het gemeentehuis van uw woonplaats. In november wordt de hoogte van de cadeaubon bepaald. Voor meer informatie, klik hier >>

Den Helder
Een onderdeel van de waardering door Gemeente Den Helder is de VVV bon twv € 50,-. Staat u ingeschreven bij het Mantelzorgcentrum? Dan ontvangt u automatisch bericht over hoe u de waardering kunt ontvangen. U kunt zich hier inschrijven als mantelzorger.

Hollands Kroon
Gemeente Hollands Kroon waardeert alle mantelzorgers met een VVV bon. Staat u ingeschreven bij het Mantelzorgcentrum? Dan ontvangt u automatisch bericht over hoe u de waardering kunt ontvangen. U kunt zich hier inschrijven als mantelzorger. 

Schagen
Een onderdeel van de waardering door Gemeente Schagen is de VVV bon. Staat u ingeschreven bij het Mantelzorgcentrum? Dan ontvangt u automatisch bericht over hoe u de waardering kunt ontvangen. U kunt zich hier inschrijven als mantelzorger. 

08-05-2018