Hoe kan ik het mantelzorgcompliment aanvragen?

Elke gemeente waardeert haar mantelzorgers op haar eigen manier. De ene gemeente doet dat in de vorm van een vergoeding of een waardebon, de andere gemeente laat het Mantelzorgcentrum extra activiteiten organiseren. De waardering heeft een gezamenlijk doel; u als mantelzorger extra in het zonnetje te zetten.  

Alkmaar
Zorgt u voor iemand die in Alkmaar woont, dan kunt u in aanmerking komen voor het compliment van € 200,-  Van 1 juli t/m 15 december 2019 kunnen zorgvragers de aanvraag indienen. U kunt hier het aanvraagformulier downloaden. Op de website van gemeente Alkmaar vindt u een digitaal aanvraagformulier. Stuur de compleet ingevulde formulieren, inclusief een (veilige) kopie van uw ID naar De Strandwal 22a in Heiloo. U kunt uw aanvraagformulier en bewijsstukken ook mailen.

Voorwaarden Mantelzorgcompliment

  • De zorgvrager (degene die zorg ontvangt) woont in gemeente Alkmaar
  • De zorgvrager woont thuis of in een begeleid wonen- of aanleuningwoning. 
  • De mantelzorger zorgt 6 aaneengesloten maanden minimaal 8 uur per week in de periode 1 januari t/m 15 december 2019
  • De mantelzorger is 18 jaar of ouder (jonge mantelzorgers ontvangen twee bioscoopbonnen)
  • De mantelzorger en de zorgvrager zetten beide de handtekening op het aanvraagformulier

Vindt u het lastig om het formulier in te vullen? Klik hier voor een handleiding

Het bedrag dat u ontvangt als mantelzorgwaardering hoeft u niet op te geven als inkomsten bij bijvoorbeeld een bijstandsuitkering of bij de Belastingdienst.

Wilt u op de hoogte gehouden worden over het mantelzorgcompliment in 2019? Schrijf u zich dan in bij het Mantelzorgcentrum

Bergen/Heiloo
Gemeente BUCH (Bergen, Uitgeest, Castricum en Heiloo) reikt cadeaubonnen uit aan mantelzorgers. Zorgvragers mogen deze waardering aanvragen voor hun mantelzorger(s). Heeft u als mantelzoger in 2019 minstens drie maanden gezorgd voor iemand met een chronische of langdurige ziekte, dan kunt u de zorgvrager (zieke) de mantelzorgwaardering voor u aan laten vragen. Klik hier voor het aanvraagformulier voor gemeente Heiloo Klik hier voor het aanvraagformulier voor gemeente Bergen Het aanvraagformulier is 1 september beschikbaar en moet uiterlijk donderdag 31 oktober 2019 bij de gemeente binnen zijn. Het Mantelzorgcentrum houdt mantelzorgers hiervan op de hoogte

Den Helder
Een onderdeel van de waardering door Gemeente Den Helder is de VVV bon twv € 50,-. Staat u ingeschreven bij het Mantelzorgcentrum? Dan ontvangt u automatisch bericht over hoe u de waardering kunt ontvangen. U kunt zich hier inschrijven als mantelzorger.

Hollands Kroon
Gemeente Hollands Kroon waardeert alle mantelzorgers met een VVV bon twv € 40,-. Staat u ingeschreven bij het Mantelzorgcentrum? Dan ontvangt u automatisch bericht over hoe u de waardering kunt ontvangen. U kunt zich hier inschrijven als mantelzorger. 

Schagen
Een onderdeel van de waardering door Gemeente Schagen is de VVV bon twv € 50,-. Staat u ingeschreven bij het Mantelzorgcentrum? Dan ontvangt u automatisch bericht over hoe u de waardering kunt ontvangen. U kunt zich hier inschrijven als mantelzorger. 

28-06-2019