Hoe kan ik het mantelzorgcompliment aanvragen?

Elke gemeente waardeert haar mantelzorgers op haar eigen manier. De ene gemeente doet dat in de vorm van een vergoeding of een waardebon, de andere gemeente laat het Mantelzorgcentrum extra activiteiten organiseren. De waardering heeft een gezamenlijk doel; u als mantelzorger extra in het zonnetje te zetten.  

Alkmaar
Van 1 augustus t/m 15 december 2024 kunt u, of uw naaste, het mantelzorgcompliment aanvragen. Dat kan alleen digitaal, via de website van gemeente Alkmaar. Het Mantelzorgcentrum beoordeelt uw aanvraag. Ook kunt u met vragen over het aanvragen van het mantelzorgcompliment terecht bij het Mantelzorgcentrum. Wij zijn voor vragen bereikbaar via de chat op deze website, via 072 - 562 76 18 of via mantelzorgcompliment@mantelzorgcentrum.nl op maandag t/m vrijdag van 8.30 tot 17.00 uur.  

Wilt u op de hoogte gehouden worden over het mantelzorgcompliment in 2024? Schrijft u zich dan in bij het Mantelzorgcentrum

Mantelzorgcompliment en uitkering
Het mantelzorgcompliment is een belastingvrij bedrag dat op uw rekening wordt overgemaakt. Dit bedrag heeft geen invloed op uw uitkering of toeslagen. In 2023 was het mantelzorgcompliment een bedrag van € 200,-. 

Jonge mantelzorgers
Ben je 24 jaar of jonger en is er iemand in jouw gezin lange tijd ziek, gehandicapt, een psychische ziekte of verslaving? Dan ben jij jonge mantelzorger. Gemeente Alkmaar gunt jonge mantelzorgers twee bioscoopbonnen. Je ontvangt de bonnen automatisch wanneer je staat ingeschreven bij het Mantelzorgcentrum. 

Bergen/Heiloo
Het hele jaar door kunt u de waardering vanuit gemeenten Bergen en Heiloo aanvragen. Klik hier voor gemeente Bergen en hier voor gemeente Heiloo 

Den Helder
Een onderdeel van de waardering door Gemeente Den Helder is de VVV bon twv € 50,-. Staat u ingeschreven bij het Mantelzorgcentrum? Dan ontvangt u automatisch bericht over hoe u de waardering kunt ontvangen. U kunt zich hier inschrijven als mantelzorger.

Hollands Kroon
Gemeente Hollands Kroon waardeert alle mantelzorgers met een VVV bon twv € 50,-. Staat u ingeschreven bij het Mantelzorgcentrum? Dan ontvangt u automatisch bericht over hoe u de waardering kunt ontvangen. U kunt zich hier inschrijven als mantelzorger. 

Schagen
Een onderdeel van de waardering door Gemeente Schagen is de VVV bon twv € 50,-. Staat u ingeschreven bij het Mantelzorgcentrum? Dan ontvangt u automatisch bericht over hoe u de waardering kunt ontvangen. U kunt zich hier inschrijven als mantelzorger. 

Koggenland
Ieder jaar waardeert gemeente Koggenland haar mantelzorgers. Staat u ingeschreven bij het Mantelzorgcentrum? Dan ontvangt u automatisch bericht over hoe u de waardering kunt ontvangen. Kijk op de website van gemeente Koggenland voor meer informatie

Opmeer
Ieder jaar waardeert Gemeente Opmeer haar mantelzorgers. Staat u ingeschreven bij het Mantelzorgcentrum? Dan ontvangt u automatisch bericht over hoe u de waardering kunt ontvangen. Kijk op de website van gemeente Opmeer voor meer informatie

16-04-2024