JMZ

 

Welkom op de pagina voor Jonge MantelZorgers (JMZ’ers) van het Mantelzorgcentrum. Hier hebben we wat informatie voor jou verzameld die je hopelijk ondersteunen bij het delen van je zorg. Je vindt hier informatie over mantelzorg voor en door jongeren. Ben je JMZ'er? Kijk dan wat je kunt doen om het jezelf wat makkelijker te maken. Power to you!

Deze pagina wordt regelmatig bijgehouden, dus kom zo nu en dan weer even buurten.

 

Nog niet aangemeld bij het Mantelzorgcentrum? Doe het dan snel, het is gratis!

 

 

Wat is een JMZ’er?
Een Jonge MantelZorger is een persoon onder de 25 jaar die zorg draagt voor een naaste die zorg of ondersteuning nodig heeft. Die persoon of wel genoemd ‘’zorgvrager’’ kan je vader of moeder zijn, je broer(tje) of zus(je) of iemand anders die bij jou thuis woont.

 

Ik ben JMZ’er en nu?
Dat is eigenlijk de grote vraag! Hoe maak jij het jezelf zo prettig mogelijk terwijl je zorg draagt voor een ander? Er zijn een aantal dingen die je kan doen, hieronder een lijstje, print hem uit of neem hem over en help jezelf!

 

Niet alleen
Als JMZer voelt het soms misschien alsof je er een beetje alleen voor staat. Dat hoeft niet! Er zijn veel organisaties die jou graag willen helpen of ondersteunen. Niet alleen professionals maar ook andere jongeren willen graag samenzijn. Neem contact op met het Mantelzorgcentrum voor meer informatie.

 

 

Professionals staan ook voor je klaar!
Het Mantelzorgcentrum biedt ook ondersteuning aan jou. Of je nou in een vertrouwde omgeving je verhaal kwijt wilt aan iemand, of praktische hulp en ondersteuning nodig hebt. Neem contact op met onze JMZ coach Anisha door te bellen naar 085 - 018 38 90, appen naar 06 - 82 96 74 18, een email te sturen of een persoonlijk berichtje te sturen naar onze Insta.  

We hebben ook nieuws voor jonge mantelzorgers

 

En we organiseren ook activiteiten voor jonge mantelzorgers

 

JMZ en school
School is natuurlijk een hele andere zaak. Je moet veel dingen allemaal tegelijk bijhouden. Je huiswerk, je sociale leven met vrienden/ vriendinnen en natuurlijk die zorgen over thuis! Hoe houd jij dat allemaal bij? Stuur ons er een berichtje over via Instagram! Terwijl wij een antwoord terug sturen kan jij hieronder kijken wat mantelzorg nou eigenlijk voor jou heeft veranderd op school, en wat je daar mee kunt doen!

  • Wat voor effect heeft mantelzorg op school?

  • Wie kan mij helpen met mijn situatie?

  • Wie vertel ik mijn verhaal?

  • Hoe kan ik omgaan met mijn zorgen?