Wat doen wij?

 
Het Mantelzorgcentrum is het kenniscentrum en de hulplijn voor mantelzorgers. Onze mantelzorgmakelaars en consulenten mantelzorg ondersteunen mantelzorgers in Noord Kennemerland (Alkmaar, Bergen, Heiloo) en in de Kop van Noord-Holland (Den Helder, Hollands Kroon, Schagen). Zij staan voor u klaar om regeltaken uit handen te nemen, interessante workshops te organiseren of gewoon een luisterend oor te bieden. Dit doen wij zodat u als mantelzorger de zorg kunt blijven volhouden. Woont u zelf niet in een van deze gemeenten, maar degene voor wie u zorgt wel? Ook dan kunt u bij het Mantelzorgcentrum terecht. 
 
Luister ook onze podcast over het Mantelzorgcentrum
 
Onze missie

We ondersteunen mantelzorgers zodat zij altijd het gevoel hebben dat zij niet alleen staan in het zorgen voor hun naaste. Zij kunnen met hun vraag altijd bij ons terecht. Dat doen we onder andere door het organiseren van activiteiten. We nemen ook regeltaken over van de mantelzorger. Daarnaast zorgen we ervoor dat (zorg)organisaties over de juiste informatie beschikken, zodat zij op hun beurt mantelzorgers goed kunnen ondersteunen. 

Onze visie
De zorg verandert. De verantwoordelijkheid komt steeds meer bij de burger te liggen. Van mantelzorgers wordt steeds meer verwacht. Wij geven mantelzorgers ondersteuning. Daardoor zijn zij in staat de zorg voor de naaste én voor zichzelf zo te organiseren, dat zij gezond blijven en zorg kunnen blijven geven. Mantelzorg is onbetaalbaar; het is de kurk waar de gezondheidszorg in Nederland op drijft.

Download onze algemene flyer