Wat doen wij?

 
Het Mantelzorgcentrum is het kenniscentrum en de gids voor mantelzorgers. Onze mantelzorgmakelaars en consulenten mantelzorg ondersteunen mantelzorgers in Noord-Holland Noord. Zij staan voor u klaar zodat u uw balans tussen zichzelf, het zorgen, werken en gezin versterkt, behoudt en terugkrijgt. U kunt bij het Mantelzorgcentrum uw eigen verhaal kwijt, activiteiten bijwonen en regeltaken laten overnemen. Neem contact met ons op voor meer informatie. 
 
Luister ook onze podcast over het Mantelzorgcentrum
 
Onze missie

Wij zijn de gids voor mantelzorgers tijdens hun mantelzorgreis zodat zij hun energie en balans versterken, behouden of terugkrijgen.  

Onze visie
Wij geloven in de kracht en noodzaak van mantelzorgers (of het nu werkende mantelzorgers, jonge mantelzorgers, goed bedeelde mantelzorgers, laaggeletterde mantelzorgers of zelfs nog geen mantelzorgers zijn) en helpen hun balans tussen zichzelf, het zorgen, werk en gezin te versterken, behouden en/ of terug te krijgen.

De afhankelijkheid en dus de druk op mantelzorgers wordt de komende jaren steeds groter. De bevolking van Nederland vergrijst. Per inwoner met een langdurige ziekte, beperking of psychische aandoening zijn er steeds minder mantelzorgers. Daarnaast wordt professionele zorg steeds schaarser vanwege een tekort aan handen aan het bed. Ondersteuning van mantelzorgers wordt dus steeds belangrijker. Wij geloven dat bewustwording en daarmee de erkenning van de mantelzorger nodig is. Wij als Mantelzorgcentrum handelen in het belang van de mantelzorger en hebben een grote rol in het borgen van de erkenning van de mantelzorger. Dit doen wij met partners die hetzelfde doel nastreven.  

Download onze algemene flyer

of bekijk onze bedrijfsfilm, gemaakt door Noordkop Centraal: