Hoorn

Bent u mantelzorger en woont u of degene voor wie u zorgt in gemeente Hoorn? Dan staan onze consulent en mantelzorgmakelaar voor u klaar. U hoeft hier niets voor te betalen, dankzij gemeente Hoorn.

Activiteiten
Het Mantelzorgcentrum organiseert diverse activiteiten om de zorg voor uw naaste makkelijker te maken. Bijvoorbeeld een ontmoetingsgroep, waar u gelijkgestemden ontmoet en ervaringen kunt uitwisselen. Of een bijeenkomst over de zaken die u kunt regelen wanneer uw naaste naar een zorginstelling gaat verhuizen. Bekijk de agenda voor een activiteit bij u in de buurt. 

Mantelzorgconsulent
Bij een mantelzorgconsulent kunt u uw verhaal kwijt, zij wijst mantelzorgers de weg, en kan ervoor zorgen dat een mantelzorgmakelaar regeltaken uit handen neemt. Hierdoor wordt de druk voor u als mantelzorger minder.

Mantelzorgmakelaar
Een mantelzorgmakelaar brengt eerst uw mantelzorgsituatie in kaart. Daarna neemt de mantelzorgmakelaar zoveel regeltaken van u over als u zelf wenst. U als mantelzorger behoudt altijd de regie.

Mantelzorgwaardering
Gemeente Hoorn waardeert haar mantelzorgers. Staat u ingeschreven bij het Mantelzorgcentrum? Dan ontvangt u automatisch bericht over hoe u de waardering kunt ontvangen. Kijk op de website van gemeente Hoorn voor meer informatie