Week Jonge Mantelzorger

Van 31 mei t/m 4 juni organiseert het Mantelzorgcentrum activiteiten voor jonge mantelzorgers. Deel deze activiteiten en zorg ervoor dat zoveel mogelijk jonge mantelzorgers met elkaar in contact komen! Hieronder vind je campagnemateriaal dat je makkelijk (digitaal) kunt delen. Klik op de posters of op de linkjes eronder en sla de bestanden op op je eigen pc. Vandaaruit kun je de posters makkelijk mailen naar de jonge mantelzorgers en/of hun ouders die jij ziet!

 
Campagneposter A4 Week JMZ   Beeld instagram Week JMZ

 

Discord
Wat gaan we doen in de Week van de Jonge Mantelzorger? We willen jongeren zoveel mogelijk met elkaar in contact laten komen. Dat gaat nog even niet fysiek, vandaar dat we een aantal digitale activiteiten hebben bedacht. Jongeren kunnen hieraan meedoen via de speciale server van het Mantelzorgcentrum op het platform Discord. Discord is een geschikt platform om afgesloten, digitale, ruimten te creeren, zodat jonge mantelzorgers met elkaar kunnen kletsen, spelletjes spelen en muziek luisteren. Omdat een Discord-account alleen voor jongeren vanaf 16 jaar aan te maken is, bieden we deze activiteiten aan aan jonge mantelzorgers tussen 16 en 24 jaar.

Maandag 31 mei vanaf 19.00 uur
Jackbox games: dit zijn minigames met allerlei thema's; quizzen, murder mysteries en stellingen. Hilariteit alom. 

Woensdag 2 juni vanaf 19.00 uur
Muziek&Chill: samen muziek luisteren via Discord. Jonge mantelzorgers kunnen de link naar hun favoriete muziek meenemen. 

Vrijdag 4 juni vanaf 19.00 uur
Jackbox games Round2: voor degene die maandag hebben gemist, of geen genoeg krijgen van Jackbox games gaan we nog een keer in herhaling. 

Klik hier voor de link naar onze Discord server

Nog geen Discord account? Klik dan hier

Ondersteuning
Onze server op Discord wordt ondersteund door onze JMZ coach Lea Veltema. Zij was jonge mantelzorger en begeleidt jonge mantelzorgers zowel offline als online. Ook na de Week van de Jonge Mantelzorger blijft onze Discord-server open voor jonge mantelzorgers. Zij kunnen hier altijd terecht voor een praatje, met elkaar of met Lea, voor een spelletje of om muziek te luisteren. Het belangrijkste is dat zij een eigen plek hebben waar ze even weg zijn uit de soms hectische omgeving en mensen ontmoeten die hetzelfde meemaken als zij.