Koggenland

Bent u mantelzorger en woont u of degene voor wie u zorgt in gemeente Koggenland? Dan kunt u deelnemen aan diverse activiteiten en staan onze consulent en mantelzorgmakelaar voor u klaar. U hoeft hier niets voor te betalen omdat de gemeente subsidie geeft aan het Mantelzorgcentrum.

Activiteiten
Het Mantelzorgcentrum organiseert diverse activiteiten om de zorg voor uw naaste makkelijker te maken. Bijvoorbeeld een ontmoetingsgroep, waar u gelijkgestemden ontmoet en ervaringen kunt uitwisselen. Of een bijeenkomst over de zaken die u kunt regelen wanneer uw naaste naar een zorginstelling gaat verhuizen. Bekijk de agenda voor een activiteit bij u in de buurt

Mantelzorgconsulent
Bij een mantelzorgconsulent kunt u uw verhaal kwijt, zij wijst mantelzorgers de weg, en kan ervoor zorgen dat een mantelzorgmakelaar regeltaken uit handen neemt. Hierdoor wordt de druk voor u als mantelzorger minder.

Mantelzorgmakelaar
Een mantelzorgmakelaar brengt eerst uw mantelzorgsituatie in kaart. Daarna neemt de mantelzorgmakelaar zoveel regeltaken van u over als u zelf wenst. U als mantelzorger behoudt altijd de regie.

Mantelzorgwaardering
Een onderdeel van de waardering door Gemeente Koggenland zijn de cadeaubonnen voor de mantelzorger. Staat u ingeschreven bij het Mantelzorgcentrum? Dan ontvangt u automatisch bericht over hoe u de waardering kunt ontvangen. Kijk op de website van gemeente Koggenland voor meer informatie