Mantelzorgmakelaar

Een mantelzorgmakelaar brengt eerst uw mantelzorgsituatie in kaart. Zij kijkt samen met u waar u tegenaan loopt op het gebied van bijvoorbeeld de zorg, woonsituatie, welzijn en werk/ inkomen. In onderling overleg besluit u samen met de mantelzorgmakelaar welke regeltaken de mantelzorgmakelaar overneemt.

Voorbeelden van zulke regeltaken zijn:

  • Uitzoeken welke zorg het beste past bij u en bij degene voor wie u zorgt
  • Organiseren van persoonlijke hulp op maat, zoals vervoer, (tijdelijke) opvang of woningaanpassing
  • Onderhouden van contacten met instanties, zoals gemeenten en verzekeraars
  • Bemiddelen met werkgevers over de afstemming van werk en mantelzorg
  • Uitzoeken van wettelijke regelingen, voorzieningen en voorschriften.

Daarnaast biedt de mantelzorgmakelaar onafhankelijke cliëntondersteuning.

Zoekt u een mantelzorgmakelaar of heeft u een vraag op het gebied van zorg, woonsituatie, welzijn en werk/ inkomen? Neem dan contact op met het Mantelzorgcentrum. U kunt zich ook direct aanmelden als mantelzorger bij het Mantelzorgcentrum, zet uw vraag in de aanmelding en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op. 

Wat kost een mantelzorgmakelaar? 
Woont u in gemeente Alkmaar, Bergen, Den Helder, Hollands Kroon of Schagen? Dan kost de inzet van een mantelzorgmakelaar niets. Heeft uw naaste een Wlz-indicatie? Ook dan kunt u kosteloos gebruik maken van een mantelzorgmakelaar van het Mantelzorgcentrum. Heeft u een aanvullende verzekering? In veel gevallen vergoedt uw verzekeraar een aantal uur voor een mantelzorgmakelaar. Neem contact met ons op voor meer informatie.