Schagen

Bent u mantelzorger en woont u of degene voor wie u zorgt in gemeente Schagen? Dan kunt u deelnemen aan diverse activiteiten en staan onze consulent en mantelzorgmakelaar voor u klaar. U hoeft hier niets voor te betalen omdat de gemeente subsidie geeft aan het Mantelzorgcentrum.

Activiteiten
Het Mantelzorgcentrum organiseert diverse activiteiten om de zorg voor uw naaste makkelijker te maken. Bijvoorbeeld een ontmoetingsgroep, waar u gelijkgestemden ontmoet en ervaringen kunt uitwisselen. Of een cursus Zorg de Baas, waar u leert (weer) controle te krijgen over uw eigen zorgsituatie. Bekijk de agenda voor een activiteit bij u in de buurt. 

Mantelzorgconsulent
Bij een mantelzorgconsulent kunt u uw verhaal kwijt, zij wijst mantelzorgers de weg, en kan ervoor zorgen dat een mantelzorgmakelaar regeltaken uit handen neemt. Hierdoor wordt de druk voor u als mantelzorger minder.

Mantelzorgmakelaar
Een mantelzorgmakelaar brengt eerst uw mantelzorgsituatie in kaart. Daarna neemt de mantelzorgmakelaar zoveel regeltaken van u over als u zelf wenst. U als mantelzorger behoudt altijd de regie.

Mantelzorgwaardering
Een onderdeel van de waardering door Gemeente Schagen is de VVV bon twv € 50,-. Staat u ingeschreven bij het Mantelzorgcentrum? Dan ontvangt u automatisch bericht over hoe u de waardering kunt ontvangen.

Respijtzorg
Respijtzorg betekent dat u even weg bent van de zorg. Met de inzet van (vrijwillige) respijthulpen kunt u een paar uur van huis weg, zonder dat u zich druk om uw naaste hoeft te maken. Wilt u weten wat de mogelijkheden zijn? Neem contact met ons op of kijk op www.mantelzorgvrij.nl! Klik hier voor de flyer over respijtzorg

Ondersteuning door vrijwilligers
Houdt u zelf geen tijd meer over voor het onderhoud aan uw tuin, of dat van uw naaste? Of bent u op zoek naar een maatje voor uw naaste die met hem of haar gaat wandelen, een spelletje spelen of een gezamenlijke hobby kan uitvoeren? Kijk dan op de website van Noordkopvoorelkaar.nl, hieronder ziet u een greep uit het aanbod van vrijwilligers in gemeente Schagen.