Odensehuis Alkmaar voor mensen met geheugenproblemen en (beginnende) dementie en mantelzorgers

Een Odensehuis is een informatie- en ontmoetingsplek voor mensen met geheugenproblemen en (beginnende) dementie, mantelzorgers en hun familie en vrienden. Er is ruimte voor ontmoeting, ondersteuning, activiteiten en advies.  Een Odensehuis biedt een stem aan mensen met dementie en de mantelzorgers. Het is een veilige plek naast hun eigen woonomgeving waar ze zich ‘thuis’ kunnen voelen. De informatievoorziening is bestemd voor een brede groep geïnteresseerden.

Open karakter en laagdrempelig
Mensen met geheugenproblemen en (beginnende) dementie, mantelzorgers, familie en vrienden kunnen binnenlopen voor ontmoeting, ondersteuning, activiteiten en advies. Een Odensehuis is als inloopcentrum laagdrempelig. Een indicatie of een diagnose is niet nodig om mee te doen. 

U kunt gewoon vrijblijvend binnenlopen. Neemt u liever vooraf even contact op met onze coördinator? Dat kan uiteraard ook!

In het Odensehuis Alkmaar kunt u gelijkgestemden ontmoeten, in een huiselijke en veilige sfeer. Een kop koffie en een praatje? Mantelzorgondersteuning? Samen lunchen? Meedoen aan de afwisselende activiteiten? Of zelf een activiteit bedenken? Veel kan en niets moet.

We doen het met elkaar!
Odensehuis Alkmaar is een inloophuis voor mensen met geheugenproblemen en (beginnende) dementie én hun naasten. Bij Odensehuis Alkmaar kunt u doen wat u leuk vindt, of waar u goed in bent. Samen met mensen die u begrijpen. U kunt elkaar ontmoeten, ondersteunen en samen een plezierige middag beleven. Samen maken we het Odensehuis. Voor u – en samen met u.

Kleine bijdrage
Voor deelname vragen we een kleine bijdrage van 4,50 euro per keer. Hier worden de kosten van de lunch en de activiteit mee gedekt.

Elke dinsdagmiddag van 12-16uur

Locatie: Wijkcentrum de Oever, Amstelstraat 1, 1823 EV Alkmaar tel. 072 511 7311

Email: odensehuis@de-oever.nl 

 

  • Odensehuis
  • Dementie
  • Alkmaar