Aftrap Voor de Breek Daalmeer groot succes

ALKMAAR - Woensdag 2 februari trapte Wijkcentrum Daalmeer het vierde seizoen Voor de Breek af. Voor de Breek is een gezellige bijeenkomst, bedoeld voor mantelzorgers, georganiseerd door het Mantelzorgcentrum. Mantelzorgers mogen hun naaste, degene voor wie zij zorgen, meenemen, maar dat hoeft niet. Mantelzorgers vonden het weer fijn om na zoveel weken zonder dergelijke bijeenkomsten, eindelijk weer eens samen te komen. Een mantelzorger; "Elkaar in het echt ontmoeten is toch veel leuker dan tegen een scherm praten!". 

Sociaal pedagogisch hulpverleners van Wijkcentrum Daalmeer, Lynn Goesinne en Amber Supèr, begeleiden Voor de Breek in Daalmeer. Zij zorgen dat de zaal piekfijn in orde is, dat er voldoende vrijwilligers aanwezig zijn en ondersteunen mantelzorgers en hun naaste door het beantwoorden van vragen en een luisterend oor. Mantelzorgers hebben echt het gevoel helemaal in de watten worden gelegd. Lynn: "We krijgen zo vaak na afloop te horen 'bedankt voor de goede zorgen'. En dat is ook ons streven, dat mantelzorgers even een moment van ontspanning hebben gehad."

Thema's
Iedere Voor de Breek heeft wel een thema. Het thema van 2 februari was 'bourgondische koffie', later in het jaar komt de mantelzorgmakelaar van het Mantelzorgcentrum langs
 en komen andere thema's, die mantelzorgers aangaan, aan bod. Soms creatief, soms informatief, maar er is altijd ruimte voor een praatje onderling. Mantelzorgers komen hier soms al jaren en vinden het leuk om even bij te kletsen, hun zorgen van zich af te praten en weer met nieuwe energie naar huis terug te keren. 

Voor de Breek Oudorp
Wegens het grote succes in Wijkcentrum Daalmeer is Voor de Breek nu ook in Oudorp van start gegaan. Voor de Breek Oudorp wordt georganiseerd door Buurthuis de Wachter, in samenwerking met het Mantelzorgcentrum. Die bijeenkomst is iedere laatste woensdag van de maand. Voor de Breek Daalmeer is iedere eerste woensdag van de maand. Kijk voor actuele data op onze website. Aanmelden is verplicht en dat kan via info@mantelzorgcentrum.nl 

 

  • Voor de Breek
  • Mantelzorgcentrum
  • Alkmaar