Welke ondersteuning voor mantelzorgers biedt mijn gemeente?

Het Mantelzorgcentrum is actief in de regio’s Noord Kennemerland en Kop van Noord-Holland. Wij ontvangen subsidies van de gemeenten Alkmaar, Bergen, Heiloo, Den Helder, Hollands Kroon en Schagen. Dankzij de subsidies kunnen wij mantelzorgers uit deze gemeenten steunen en hen een divers aanbod van activiteiten bieden. Bent u mantelzorger uit een van bovenstaande gemeenten? Laat u dan gratis inschrijven bij het Mantelzorgcentrum: info@mantelzorgcentrum.nl Wij houden u via onze elektronische nieuwsbrief op de hoogte van het mantelzorgcompliment en van alle andere zaken die voor mantelzorgers van belang kunnen zijn.

Alkmaar
Gemeente Alkmaar waardeert haar mantelzorgers en daarom mag uw naaste een keer per jaar het mantelzorgcompliment voor u aanvragen. Dat kan nog tot en met 31 december 2017. Het formulier vindt u hier. Ook kunt u het ophalen bij diverse zorginstellingen, bibliotheken en gemeentelijke steunpunten. Het ingevulde formulier met de bijbehorende bewijsstukken stuurt u naar het Mantelzorgcentrum. 

Bergen
De gemeente Bergen waardeert haar mantelzorgers met een VVV-cadeaubon, boekenbon of entertainmentbon naar keuze. Iedereen die dit voor 1 oktober 2017 heeft aangevraagd, krijgt van de gemeente Bergen bericht.  

Den Helder
De gemeente Den Helder waardeert haar mantelzorgers op haar eigen manier. De gemeente doet dit onder andere door het aanbod van activiteiten via het Mantelzorgcentrum. 

Op vrijdag 10 november worden alle mantelzorgers uit de gemeente Den Helder in het zonnetje gezet. Dat gebeurt met een buffet en aansluitend een tentoonstelling in De Kampanje. Aan het eind van de avond krijgen alle mantelzorgers een waarderingsbon. Degenen die niet aanwezig zijn tijdens de Dag van de Mantelzorg, ontvangen de bon digitaal via hun e-mailadres. Jonge mantelzorgers, die zich inschrijven bij het Mantelzorgcentrum, ontvangen twee bioscoopbonnen. 

Heiloo
De gemeente Heiloo waardeert haar mantelzorgers met een VVV-cadeaubon, boekenbon of entertainmentbon naar keuze. Iedereen die dit voor 1 oktober 2017 heeft aangevraagd, krijgt van de gemeente Heiloo bericht.  

Hollands Kroon
Elke bij het Mantelzorgcentrum aangemelde mantelzorger ontvangt vanaf 16 november de waardering. Dit is, net als vorig jaar, een VVV-waardebon. Jonge mantelzorgers onder de 18 jaar ontvangen twee bioscoopbonnen.

Mantelzorgers ontvangen op de Dag van de Mantelzorg (16 november) de VVV-bon. Mantelzorgers die niet aanwezig zijn op de Dag van de Mantelzorg, ontvangen de bon digitaal via hun e-mailadres. Mantelzorgers zonder e-mailadres kunnen de bon ophalen op woensdag 22 november (Keijzershof, Anna Paulowna) en donderdag 23 november (Kroonwaard, Middenmeer). 

Schagen
De gemeente Schagen waardeert haar mantelzorgers via een speciaal uitje op 14 november. Het thema zal zijn: Focus op Geluk. Na afloop van het uitje is er een buffet. Tijdens de dit uitje ontvangen alle aanwezige mantelzorgers een VVV-bon. Mantelzorgers die niet aanwezig zijn, ontvangen de bon digitaal via hun e-mailadres. Mantelzorgers zonder e-mailadres kunnen de bon ophalen op dinsdag 21 november (gemeentehuis) en dinsdag 28 november (bibliotheek). 

Het Mantelzorgcentrum beschikt niet over informatie van andere gemeenten in Noord-Holland.