Welke ondersteuning voor mantelzorgers biedt mijn gemeente?

Het Mantelzorgcentrum is actief in de regio’s Noord Kennemerland en Kop van Noord-Holland. Wij ontvangen subsidies van de gemeenten Alkmaar, Bergen, Heiloo, Den Helder, Hollands Kroon en Schagen. Dankzij de subsidies kunnen wij mantelzorgers uit deze gemeenten steunen en hen een divers aanbod van activiteiten bieden. Bent u mantelzorger uit een van bovenstaande gemeenten? Schrijf u dan gratis in bij het Mantelzorgcentrum Wij houden u via onze digitale nieuwsbrief op de hoogte van het mantelzorgcompliment en van alle andere zaken die voor mantelzorgers van belang kunnen zijn.

Alkmaar
Gemeente Alkmaar waardeert haar mantelzorgers en daarom mag uw naaste een keer per jaar het mantelzorgcompliment voor u aanvragen. Dat kan vanaf 1 augustus t/m 15 december 2020 Formulieren die we na 15 december ontvangen, nemen we niet meer in behandeling. Wilt u van ons een herinnering ontvangen voor het compliment in 2020? Alle mantelzorgers die bij het Mantelzorgcentrum staan ingeschreven, krijgen hierover bericht via de e-mail. Staat u nog niet ingeschreven? Meld u zich dan aan via het aanmeldformulier Jonge mantelzorgers, die bij het Mantelzorgcentrum staan ingeschreven, ontvangen aan het eind van het jaar een bioscoopbon.

Bergen
De gemeente Bergen waardeert haar mantelzorgers met een VVV-cadeaubon, boekenbon of entertainmentbon naar keuze. Iedereen die bekend is bij de Wmo, krijgt van de gemeente Bergen bericht.  

Den Helder
De gemeente Den Helder waardeert haar mantelzorgers op haar eigen manier. De gemeente doet dit onder andere door het aanbod van activiteiten via het Mantelzorgcentrum en het aanbieden van een cadeaubon t.w.v. € 50,-. Jonge mantelzorgers, die zich inschrijven bij het Mantelzorgcentrum, ontvangen een bioscoopbon. 

Heiloo
De gemeente Heiloo waardeert haar mantelzorgers met een VVV-cadeaubon, boekenbon of entertainmentbon naar keuze. Iedereen die bekend is bij de Wmo, krijgt van de gemeente Heiloo bericht.  

Hollands Kroon
Elke bij het Mantelzorgcentrum aangemelde mantelzorger ontvangt vanaf november de waardering. Dit is een VVV-waardebon. Jonge mantelzorgers t/m 18 jaar ontvangen een bioscoopbon.

Schagen
De gemeente Schagen waardeert haar mantelzorgers met een VVV-bon. Dit stuurt het Mantelzorgcentrum naar alle mantelzorgers die bij het Mantelzorgcentrum staan ingeschreven. Jonge mantelzorgers t/m 18 jaar ontvangen een bioscoopbon. 

Het Mantelzorgcentrum beschikt niet over informatie van andere gemeenten in Noord-Holland.