Volg je een opleiding in de zorg? Vervang een mantelzorger!

Wil je een mantelzorger helpen en zelf ervaring opdoen? Als respijthulp help je een mantelzorger weer even op adem te komen. Bovendien krijg je een mooie vrijwilligersvergoeding. 

Onderbreking van de zorg
Mantelzorgers zorgen thuis voor hun zieke naaste. Dat kan intensief zijn, juist omdat zij emotioneel betrokken zijn. Daarom hebben zij respijt nodig. Res’pijt is een oud Frans woord en betekent letterlijk onderbreking. Respijtzorg is in het geval van mantelzorgers een onderbreking van de zorg, een totale overname van (alle) taken.

Vervanging van de mantelzorger
De respijthulp vervangt de mantelzorger in de thuissituatie. De vervanging kan voor één dag of één nacht zijn, maar ook 24 uur of meer omvatten. De professionele zorg zoals de thuiszorg, de dagopvang, de huishoudelijke hulp of een andere vorm van ondersteuning gaat, als die aanwezig is, tijdens de vervanging gewoon door.

Wie zoeken wij?
Wij zijn op zoek naar respijthulpen met een ‘zorghart’. De respijthulp ontvangt een reiskosten- en vrijwilligersvergoeding. We zoeken iemand met

  • Sociale en communicatieve vaardigheden
  • Flexibel kunnen aanpassen aan de (zorg)situatie en de wensen van de hulpvrager

Het kunnen overleggen van een Verklaring Omtrent Gedrag is een vereiste.

Welke werkzaamheden kun je verwachten?
De respijthulp neemt alle taken van de mantelzorger over. De taken zijn per thuissituatie verschillend. Voordat je wordt ingezet als respijthulp weet je, aan de hand van een uitgebreide intake bij de mantelzorger thuis, waaruit de taken bestaan en of dit bij jou past. De kennismaking met de mantelzorger en de zorgvrager is ook bedoeld om te kijken of het klikt tussen mantelzorger, zorgvrager en jou als respijthulp. 

Ben jij iemand met een zorghart en wil je meer weten over respijtzorg? Neem dan contact met ons op!

  • Respijtzorg