Vervanging voor mantelzorgers gezocht

Om mantelzorgers hun verdiende rust te geven, is het Mantelzorgcentrum op zoek naar respijthulpen. Een respijthulp vervangt de mantelzorger in de thuissituatie. Vanaf 4 uur per maand kan iemand zich al inzetten als respijthulp.

Even weg van de zorg
Respijt is een oud Frans woord dat letterlijk ‘onderbreking’ betekent. Respijtzorg is dus onderbreking van de zorg. Onmisbaar voor mantelzorgers die de zorg langer willen volhouden. Een respijthulp komt bij de mantelzorger thuis en neemt de taken van de mantelzorger over. De vervanging kan voor één dag of één nacht zijn, maar ook 24 uur of meer omvatten. De professionele zorg zoals de thuiszorg, de dagopvang, de huishoudelijke hulp of een andere vorm van ondersteuning gaat, als die aanwezig is, tijdens de vervanging gewoon door. De inzet van de respijthulp geschiedt op vrijwillige basis. De respijthulp ontvangt een vergoeding hiervoor. Het Mantelzorgcentrum geeft meer informatie: 072 – 56 27 618 of info@mantelzorgcentrum.nl

Pilot respijtzorg Alkmaar en Heiloo
Respijtzorg is, na een succesvolle start in Schagen en Den Helder, nu ook inzetbaar voor mantelzorgers in Alkmaar en Heiloo. Hiervoor werkt het Mantelzorgcentrum samen met Humanitas en Stichting Welzijn Heiloo. Gemeenten Alkmaar en Heiloo zijn opdrachtgever.
Mantelzorgers uit Alkmaar of Heiloo, die een onderbreking van de zorg nodig hebben, melden zich ook bij het Mantelzorgcentrum. De medewerkers vertellen graag over de mogelijkheden.

Mantelzorgcentrum
Het Mantelzorgcentrum is hét expertisecentrum voor mantelzorg in Noord-Holland Noord, actief van de gemeente Heiloo tot aan Den Helder. Onze belangrijkste opdracht is mantelzorgers te ondersteunen zodat zij de zorg kunnen blijven geven en daar zelf gezond bij blijven.

  • Respijtzorg
  • Heiloo
  • Alkmaar