Vacature: consulent mantelzorg

Wij zoeken: 

Een consulent mantelzorg (24-32 uur) die mantelzorgers helpt hun energie en balans te activeren 

Als Mantelzorgcentrum zijn wij er voor mantelzorgers, mensen die zorgen voor een naaste, onbetaald en voor onbepaalde tijd. Wij ondersteunen mantelzorgers zodat zij de balans houden tussen het zorgen, werk en gezin om het leven leuk te maken en houden. Zoek jij een functie waarbij je mantelzorgers van jong tot oud ondersteunt, je eigen projecten opzet ten behoeve van deze mantelzorgers en werkt in een klein, dynamisch team? Dan is dit de functie voor jou! 

Wat ga je doen? 
In de Kop van Noord-Holland (met name in Den Helder) ben je er in de eerste plaats voor mantelzorgers. Je hebt de focus op jonge mantelzorgers (t/m 24 jaar), die nog niet genoeg zichtbaar zijn en daardoor niet voldoende ondersteuning krijgen. Dat kun je echter niet alleen. Daarom bouw je een nauw netwerk van professionals in bijvoorbeeld de zorg, welzijn en het onderwijs. Daarnaast organiseer je activiteiten, zet je projecten op en creëer je initiatieven om de balans en energie van zowel jonge als volwassen mantelzorgers te versterken, te behouden of terug te krijgen. Dit alles doe je in een compact team van bevlogen en enthousiaste collega’s. De (financiële) middelen zijn niet oneindig, maar met jouw creativiteit is er veel mogelijk! 

Wat vragen wij van jou?  
Als consulent heb je dagelijks contact met (jonge) mantelzorgers. Jij bent in staat om jonge mantelzorgers aan te spreken met jouw enthousiasme, maar ook omdat je je kunt verplaatsen in de situatie van deze mantelzorgers. Je weet wat het is om mantelzorger te zijn of je kunt je goed voorstellen wat het mantelzorgen inhoudt. Met jouw geduld en luisterend oor vertaal je het (dreigende) vastlopen en problemen van mantelzorgers in concrete mogelijkheden en kansen. Hierbij maak je natuurlijk gebruik van de diensten en expertise die het Mantelzorgcentrum biedt, maar zeker ook van de diensten uit het netwerk. Je neemt graag initiatief en bent creatief in het vertalen van behoeften naar diensten. Je bent zelfstandig, en je kunt ook goed samenwerken. Het opbouwen en behouden van een netwerk zit in je bloed. Met jouw positiviteit en overtuigingskracht kun je projecten opzetten, van de grond krijgen en borgen. Je hebt HBO denk- en communicatieniveau en je woont in de Kop van Noord-Holland. Je kunt in maart 2022, maar nog liever eerder, bij ons starten.  

Wat bieden wij? 
Het Mantelzorgcentrum is een organisatie met 12 medewerkers. De lijnen zijn kort, we zijn flexibel en de klant staat bij ons voorop. Onze organisatie is volop in beweging, niet in de laatste plaats door de groeiende aandacht van het thema mantelzorg. We bieden een goed salaris (CAO Zorg en Welzijn), je krijgt mogelijkheden tot opleiding en als je mantelzorger bent, dan denken we graag met je mee zodat ook jij de balans houdt tussen het zorgen, werk, (gezin) en andere dingen die het leven leuk maakt.  

Meer informatie of solliciteren? 
We hopen dat je na het lezen van deze vacature enthousiast bent geworden voor de functie consulent mantelzorg. Maar het kan natuurlijk ook dat je nog vragen hebt. Veel informatie vind je op onze website: www.mantelzorgcentrum.nl Voor specifieke vragen bel je ons hoofdkantoor in Schagen: 0224 – 74 50 59 of mail je naar info@mantelzorgcentrum.nl   

Wil je meteen solliciteren? Stuur dan je cv en motivatie uiterlijk 1 maart naar Yuri van den Bogaerde, yvandenbogaerde@mantelzorgcentrum.nl  

  • Consulent mantelzorg
  • Vacature
  • Mantelzorgcentrum