Vacature: consulent mantelzorg (tijdelijk) - 28 uur

Wij zoeken: 

Een consulent mantelzorg (28 uur) die tijdelijk helpt mantelzorgers hun energie en balans te activeren 

Ben jij een gedreven professional met een passie voor het ondersteunen van (jonge) mantelzorgers? Wil je deel uitmaken van een dynamisch team dat zich inzet voor het welzijn van mantelzorgers door hun energie en balans te helpen activeren en behouden? Dan is deze vacature jouw kans om een positieve impact te maken! 

Dit zijn wij
Als Mantelzorgcentrum zijn wij er voor mantelzorgers, mensen die zorgen voor een naaste, onbetaald en voor onbepaalde tijd. Wij ondersteunen mantelzorgers zodat zij de balans houden tussen het zorgen, werk, gezin maar vooral zichzelf! Bovendien helpen we mantelzorgers de zorg lichter en luchtiger te maken en houden.  

Jouw rol 
Als consulent mantelzorg speel je een essentiële rol in het ondersteunen van (jonge) mantelzorgers en het verbeteren van hun levenskwaliteit. Door middel van jouw empathische benadering bouw je vertrouwensrelaties op met mantelzorgers en begrijp je hun unieke behoeften en uitdagingen.  

Je speelt een cruciale rol in het opbouwen en onderhouden van sterke relaties met relevante partners binnen de zorg-, welzijn-, overheid- en onderwijssector.  

Je aandachtsgebied is jonge mantelzorgers. Dit zijn kinderen of jongeren die opgroeien in een zorgsituatie omdat hun vader, moeder of broer of zus een langdurige ziekte of chronische aandoening hebben. Maar uiteraard ben je er ook voor de volwassen mantelzorgers. Jij maakt het verschil door naar hun verhaal te luisteren, hen te verwijzen naar de juiste partijen en door verschillende activiteiten, gericht op jongeren, te organiseren. 

Jouw collega's 
Binnen het Mantelzorgcentrum werken meerdere consulenten mantelzorg. Daarnaast werken er mantelzorgmakelaars en wordt het Mantelzorgcentrum ondersteund met administratie, secretariaat en communicatie. Yuri van den Bogaerde is onze bestuurder die op zijn beurt wordt ondersteund door de Raad van Toezicht. De lijnen zijn kort, we zijn flexibel en bij ons staat de klant voorop.  

Een van de consulenten, Arianne Heijdenrijk, laat je graag weten wat jouw werk inhoudt: “Bij het werken met mantelzorgers kom je allerlei verschillende mensen in verschillende situaties met verschillende vragen tegen. De kunst en de uitdaging is om hier goed bij aan te sluiten en samen met de mensen te zoeken naar voor hen passende en helpende oplossingen. Dat vraagt inlevingsvermogen, aandacht, creativiteit en doorzettingsvermogen. Maar juist daardoor maak je verschil. En is het werk zo boeiend en afwisselend”. 

Jouw profiel 

 • Op korte termijn beschikbaar 
 • Een afgeronde relevante opleiding in bijvoorbeeld Social Work, Psychologie, Zorgmanagement, of een vergelijkbare richting op Hbo-niveau. 
 • Aantoonbare ervaring met samenwerking en netwerken binnen de zorgsector en welzijnssector. 
 • Empathisch vermogen en het vermogen om te begrijpen wat het betekent om mantelzorger te zijn.   Passievol werken aan het lichter en luchtiger maken van het leven van mensen die zorgen voor een naaste. 
 • Uitstekende communicatieve vaardigheden. 
 • Organisatietalent met de vaardigheid om initiatieven van concept tot uitvoering te brengen.  

Wat wij bieden 

 • Een uitdagende functie waarin je een directe positieve impact hebt op de levens van mantelzorgers. 
 • Hybride werken met standplaats Den Helder en werkgebied Noord-Holland Noord. 
 • De mogelijkheid om deel uit te maken van een gemotiveerd en enthousiast team. 
 • Ruimte voor professionele groei en ontwikkeling. 
 • Marktconform salaris (schaal 8) en secundaire arbeidsvoorwaarden (CAO Sociaal Werk). 
 • Periode februari t/m april 2024 (onder voorbehoud van de snelheid van deze procedure) 
 • Start zo snel mogelijk.  

Sollicitatie 
Wil jij een verschil maken in het leven van mantelzorgers en ben je enthousiast over de mogelijkheid om samen te werken, te netwerken en verschil te maken voor (jonge) mantelzorgers? Stuur dan je CV en motivatiebrief naar Yuri van den Bogaerde (yvandenbogaerde@mantelzorgcentrum.nl). We kijken ernaar uit om van je te horen! 

Let op: Deze vacature staat open tot 10 februari 2024

 • Consulent mantelzorg
 • Vacature
 • Mantelzorgcentrum