Nederland in lockdown: wat betekent dit voor mantelzorgers?

Maandagavond 14 december 2020 kondigde minister-president Rutte de lockdown aan. Voor veel mantelzorgers komt er een intensieve periode aan. Voor sommigen verandert er weinig. Maakt u zich zorgen, of heeft u behoefte aan een praatje? Neem contact met ons op. Mail naar info@mantelzorgcentrum.nl of bel naar 0224 - 74 40 59. Wij bellen u graag terug en kijken waar we u mee kunnen helpen. Het mag ook gewoon een praatje zijn om even uw hart te luchten. We zijn er voor u!

Dagbesteding
Dagbesteding blijft open volgens de landelijke richtlijnen. Is dat anders geregeld vanuit de dagbesteding waar uw naaste naar toe gaat? Laat het ons weten!

Noodzakelijk vervoer
Woont u niet samen met degene voor wie u zorgt? Dan mag u gewoon naar uw naaste toe reizen. Dit valt onder noodzakelijke reizen. 

Bezoek thuis
Thuis mag u maximaal twee personen van 13 jaar en ouder ontvangen. Hierbij tellen zorgprofessionals niet mee! Dat betekent dat de thuishulp, de wijkverpleegkundige of huisarts gewoon kan komen wanneer u al twee mensen op bezoek heeft. Let uiteraard op de 1,5 meter afstand. 

Digitaal kopje koffie drinken
Om elkaar toch even te zien en te spreken, organiseert het Mantelzorgcentrum op donderdag 22 december een digitaal kopje koffie. Doet u ook mee? Meld u dan aan via info@mantelzorgcentrum.nl 

Vragen
Heeft u vragen over de richtlijnen voor mantelzorgers in verband met corona? Neem contact met ons op via 0224 - 74 50 59 of info@mantelzorgcentrum.nl Let op: wij zijn op 24 december tot 12.00 uur bereikbaar en gesloten op vrijdag 25 december. Ook op donderdag 31 december zijn wij telefonisch bereikbaar tot 12.00 uur en op 1 januari is ons kantoor gesloten. 

  • Corona
  • Mantelzorgcentrum