Mantelzorgondersteuning via zorgverzekering

December is traditioneel de maand waarin iedereen zich bezighoudt met de vraag; stap ik over op een nieuwe zorgverzekeraar, wijzig ik mijn pakket of houd ik alles bij het oude? Zorgt u voor een naaste en woont u bijvoorbeeld in West-Friesland of gemeente Dijk en Waard? Daar wordt ondersteuning in de vorm van een mantelzorgmakelaar of respijtzorg niet vergoed voor inwoners. Dan is het voor u misschien wel aantrekkelijk om te kijken welke zorgverzekeraars mantelzorgondersteuning vergoeden. Het Mantelzorgcentrum, organisatie voor mantelzorgondersteuning in Noord-Holland, biedt deze ondersteuning. Heeft u als mantelzorger behoefte aan ondersteuning vanuit een mantelzorgmakelaar of wilt u een paar dagen vrij om even bij te komen van uw zorgtaken? Dan kunnen wij dit voor u regelen. Vanuit de aanvullende verzekering zijn er mogelijkheden om mantelzorgers te ondersteunen via een mantelzorgmakelaar. Ook zijn vergoedingen mogelijk voor respijtzorg en mantelzorgcursussen.

Overstappen
Wilt u overstappen op een nieuwe zorgverzekeraar? Dan moet u uiterlijk 31 december 2021 uw huidige verzekering opzeggen. De polis van uw nieuwe verzekering vraagt u uiterlijk 31 januari 2022 aan. Na de overstap heeft u nog een bedenktijd van 14 dagen. Binnen die 14 dagen kunt u kosteloos uw aanvraag annuleren. 

Meer weten?
Een compleet overzicht van deze vergoedingen vindt u op de website van Zorgwijzer. Wilt u hier meer over weten? Neem dan vrijblijvend contact met ons op via 0224 – 74 50 59. U kunt zich ook gratis inschrijven voor onze nieuwsbrief met tips en informatie voor mantelzorgers.

  • Zorgverzekering
  • Mantelzorgondersteuning
  • Mantelzorgcentrum