Huishoudelijke hulp

De laatste weken is er heel wat te doen geweest om de inmiddels failliete thuishulporganisatie TSN-Thuiszorg.

Veel inwoner van de gemeenten in de regio maakten gebruik van hulp bij het huishouden.


Waar wordt de hulp bij het huishouden nu ondergebracht in uw gemeente?


Regio Alkmaar
Alle TSN-klanten in de regio worden overgedragen aan Buurtzorg. Het huishoudelijke personeel dat nu de huishoudelijke hulp verleent, behoudt hun baan, en de zorgvragers houden hun vaste huishoudelijke hulp. De gemeenten in de regio hebben speciaal voor deze overgangsregeling (2016) een bedrag beschikbaar gesteld.


Den Helder
Om de hulp aan de cliënten te kunnen blijven bieden, is de gemeente op zoek gegaan naar een goed alternatief. De gemeente staat voor continuïteit van zorg voor de cliënten en heeft besloten dat drie van de huidige zorgaanbieders die nu ook zorg leveren in de stad, tegen het huidige tarief en dezelfde dienstverlening en leveringsvoorwaarden de hulp overnemen. Dit zijn Altijd Zorg Aanwezig (AZA), stichting Hulp in huis Nederland en stichting Vrijwaard.

Hollands Kroon
De gemeente Hollands Kroon gaat voor de zwaardere huishoudelijke hulp bij het huishouden (HH2 -  voor mensen die moeite hebben het huishouden te organiseren) in zee met Buurtzorg. De gemeente hecht er veel waarde aan dat de zorgvragers hun vertrouwde hulp behouden.
De gemeenteraad van Hollands Kroon is eerder al akkoord gegaan met de nieuwe uitgangspunten voor de hulp bij het huishouden. Hierin staat dat de lichtere hulp (HH1 - huishoudelijke werkzaamheden) stopt vanaf 1 mei. Daarna wordt er eventueel bijzondere bijstand verstrekt.

Schagen
De gemeente Schagen is niet ingegaan op het aanbod van Buurtzorg. De gemeente verwijst o.a. naar Woonzorgroep Samen. Ook in Schagen stopt vanaf 1 mei de Huishoudelijke Hulp 1.Daarna gaat deze vorm onder de bijzondere bijstand vallen.

Kreeg u thuishulp van TSN? Dan ontvangt u persoonlijk bericht over de veranderingen.
Nog vragen? Informeer bij uw gemeente of stel uw vraag aan het Mantelzorgcentrum.