Heiloo stopt met subsidie Mantelzorgcentrum

HEILOO - Per 1 januari 2022 stopt gemeente Heiloo met het subsidiëren van de ondersteuning aan mantelzorgers vanuit het Mantelzorgcentrum. De ondersteuning aan mantelzorgers in gemeente Heiloo loopt vanaf dan via het Sociaal Team Heiloo. Mantelzorgers, van wie de naaste een Wlz-indicatie heeft, kunnen nog wel bij het Mantelzorgcentrum terecht.  

Het Mantelzorgcentrum betreurt het dat de samenwerking na ruim tien jaar wordt stopgezet. Directeur Yuri van den Bogaerde: “We vinden het jammer dat gemeente Heiloo deze keuze heeft gemaakt. Helaas moeten mantelzorgers in Heiloo hierdoor een belangrijke en bovendien onafhankelijke partij missen.”  

Wlz-indicatie 
Tot en met 31 december 2021 kunnen mantelzorgers uit gemeente Heiloo nog bij het Mantelzorgcentrum terecht. Wat niet onder de middelen van de gemeente valt, is de Wlz (Wet Langdurige Zorg). Hierdoor kunnen mantelzorgers, van wie de naaste een Wlz-indicatie heeft, ook na 1 januari bij het Mantelzorgcentrum terecht met vragen over de zorg, financiën en meer.  

  • Heiloo
  • Financieel