Hart onder de riem van zorginstellingen aan mantelzorgers

Voor veel mantelzorgers die het al zwaar hebben, kost het nog meer energie om deze tweede lockdown door te komen. Daarom vroeg het Mantelzorgcentrum aan zorgprofessionals in de regio om een lief bericht voor mantelzorgers achter te laten. Om hiermee te laten weten dat mantelzorgers niet alleen staan, ook al voelen zij zich soms alleen. Daar kwamen ongelooflijk veel reacties op af. We verzamelden deze reacties en stuurden de lieve berichtjes naar de mantelzorgers, die dit erg op prijs stelden. Die lieve berichtjes delen we ook graag met u:

Hart onder de riem van Mee & deWering

 

Hart onder de riem van Zorggroep Tellus

 

Dank voor uw hulp het afgelopen jaar. Ondanks dit bijzondere jaar, wenst Zorggroep Tellus u zorgeloze feestdagen toe en voor het nieuwe jaar moed, gezondheid en geluk!

Hart onder de riem van Vrijwaard

Waar dit jaar fysiek contact werd beperkt, zijn we er des te meer voor elkaar. En hopelijk straks weer met een arm om elkaars schouder. Vrijwaard wenst u fijne feestdagen en een voorspoedig en gezond 2021.

Hart onder de riem van Incluzio Hollands Kroon

Lieve mantelzorger,

Het zorgen voor een dierbare kan soms zwaar zijn. Niet alleen fysiek, maar ook mentaal. Je kunt het gevoel krijgen dat je die zorgen alleen moet dragen, maar je voelt je verplicht naar jouw dierbare toe. Dus je gaat door, uit je liefde voor deze dierbare. Maar weet, je bent niet de enige in deze situatie en het is niet erg om hulp aan te nemen, want je hoeft het echt niet alleen te doen! Wij en onze partners zijn er voor jullie! 

Het wijkteam van Incluzio Hollands Kroon

Hart onder de riem van gemeente Den Helder

 

Voor alle mantelzorgers en hun dierbaren: ik wens u een hartverwarmende Kerst toe! Diep respect heb ik voor uw zorg en toewijding aan uw naasten. Juist nu, in deze periode waarin u uw zorg misschien niet, of minder goed, kunt delen met anderen. 

Tjitske Biersteker-Giljou, wethouder Zorg uit Den Helder

Hart onder de riem van 's Heeren Loo

Een warm dank u wel

omdat u het verschil maakt 
met uw inzet, tijd en hart 
juist in dit onzekere en uitdagende jaar
toonde u flexibiliteit en begrip
en daarmee levert u een waardevolle bijdrage 
aan een goed leven van de cliënten

Wij wensen u fijne feestdagen en een gezond 2021. 

's Heeren Loo 

Een hart onder de riem van Woonzorggroep Samen

 

Het is voor iedereen een heel bewogen jaar en ook de feestdagen zullen er anders uitzien dan we gewend zijn. Namens alle medewerkers van Woonzorggroep Samen wensen wij u en uw naasten een gelukkig kerstfeest en een gezond 2021.

Hart onder de riem van Omring

Namens alle Omringers wensen we u goede feestdagen toe. Het is dit jaar anders dan anders, maar toch hopen we dat u ervan kunt genieten. Ook wensen we u het allerbeste voor 2021. Het nieuwe jaar gaan we positief in, met goede berichten over het vaccin tegen het coronavirus. We hopen dan ook in de loop van het nieuwe jaar op een ‘normaler’ leven voor u en uw dierbaren. 

Hart onder de riem van Evean

Namens de Teams uit Den Helder, Zijpe, Wieringen, Anna Paulowna en Schagen wensen wij U allen een Gezond en Voorspoedig 2021 toe. Ook het komend jaar zullen we blijven zorgen, U kunt op ons rekenen!

Hart onder de riem van gemeente Hollands Kroon

Beste mantelzorgers, 

Het coronavirus heeft op iedereen veel invloed. Zeker ook op u als mantelzorger. Degene waar u voor zorgt heeft uw hulp op dit moment waarschijnlijk nog harder nodig dan hiervoor. Misschien ging degene waar u voor zorgt altijd naar de dagbesteding en kan dat nu niet meer. Of wordt de dagbesteding op een andere manier ingevuld. Dat is van invloed op de hulp die nu van u gevraagd wordt. Ook kan het zijn dat u als mantelzorger ondersteund werd door familie, buren, vrijwilligers of professionals en dat dit door de coronamaatregelen gestopt is. De zorg komt dan nog meer op uw schouders terecht. 

Denk toch ook aan uzelf 
U, als mantelzorger bent nu alleen of in hele kleine kring verantwoordelijk voor de zorg van een naaste. Uit de gesprekken die ik heb gevoerd blijkt dat dat behoorlijk zwaar is. We weten nu nog niet hoe het verder gaat met de maatregelen rond het Coronavirus en het is onduidelijk wanneer ondersteuning bij uw mantelzorgtaken weer mogelijk is. Dat maakt de huidige situatie extra moeilijk. 

Privé-moment 
Een privé-moment is nu niet meer zo vanzelfsprekend. Even een kop koffie buitenshuis drinken kan niet en bij iemand op bezoek gaan wordt afgeraden. Toch hoop ik dat u blijft zoeken naar een manier om ontspanning te nemen en aan uzelf te denken. Bijvoorbeeld door een boek te lezen of digitaal met iemand koffie te drinken. Het is belangrijk dat u goed door deze periode komt, samen met diegene waar u voor zorgt. 

Een luisterend oor 
Om u als de mantelzorger te ondersteunen hebben we in onze gemeente Hollands Kroon het Mantelzorgcentrum. Truus Oud en haar collega's staan voor u klaar voor een goed gesprek of als u vragen heeft. Het kan zijn dat u met bepaalde zaken even niet goed raad weet. Of dat u behoefte heeft aan een gesprek met iemand die weet in wat voor situatie u zit. De medewerkers van het Mantelzorgcentrum hebben kennis van zaken en praten graag met u. Dit kan zowel per telefoon als via de e-mail. Het Mantelzorgcentrum is bereikbaar via telefoonnummer 0224 - 745059.  

U kunt ook een e-mail sturen naar info@mantelzorgcentrum.nl   

Bedankt voor wat u doet 
Ook al zullen velen van u het vanzelfsprekend vinden, ik vind het bijzonder dat u elke dag opnieuw klaarstaat voor de mensen die het nodig hebben. Ik ben trots op u, op alle mantelzorgers in de gemeente Hollands Kroon en op de wijze waarop u onbaatzuchtig voor mensen in onze samenleving zorgt. En ik weet zeker dat ik dat namens iedereen in onze gemeente mag zeggen. Bedankt voor alle inzet en zorg goed voor uzelf, 

Ik wens alle mantelzorgers fijne feestdagen en veel lichtpuntjes in 2021! 

Hartelijke Groet, 

Mary van Gent,  
Wethouder Sociaal Domein 
Gemeente Hollands Kroon 

Hart onder de riem van gemeente Schagen

Lieve mantelzorgers,

Het is mij een eer u te mogen schrijven. Het is geen valse bescheidenheid als ik u meld dat ik maar wethouder ben en u in feite de ware held in onze maatschappij. Er is iemand in uw buurt die u nodig heeft. Iemand waar u voor zorgt. Niet zomaar even, maar al voor langere tijd. Dat is in normale tijden al iets om groot respect voor te hebben. In dit zware coronajaar neem ik helemaal diep mijn hoed voor u af.

Hopelijk gaat het goed met u en met uw naasten. We spreken elkaar zelden persoonlijk. Dat gaat nu door de maatregelen al helemaal niet. Iemand vroeg mij vorige week wat de domste vraag van 2020 was. Ik wist het niet, maar het antwoord kwam snel: ben je thuis? Want in dit jaar is vrijwel iedereen gedwongen thuis gebleven.

Het is voor ons allen een tijd dat het onmogelijk is om fysiek dichtbij elkaar te zijn. Voor u en degene voor wie u zorgt is dat niet alleen ongemakkelijk. Het zal af en toe erg zwaar zijn. Misschien omdat u een steuntje in de rug miste, of hulp in de huishouding, of dat er weinig adempauze was. Samen met u hoop ik dat deze periode snel voorbij zal gaan. Vaccinatie schijnt volgend jaar mogelijk te zijn. Hoe lang het exact duurt, weten we niet.

Aan het einde van dit bijzondere jaar wil ik u van harte danken. Voor uw hulp en betrokkenheid. Het was en is niet makkelijk. Daar maak ik u een groot compliment voor. Mijn respect voor u en alle mensen die zorgen, is groot. Niet alleen voor hen die opvallen. Juist ook voor alle stille werkers op de achtergrond.  Ik dank u voor uw enorme inzet. 

U weet het nog beter dan een ander: we hebben elkaar hard nodig. We hebben onze mooie traditie van Kerst hard nodig. De symbolische kracht van Kerstmis is dat het een periode is van hoop, van warmte voor elkaar, een nieuw begin.  Ik wens u en uw naasten mooie en prettige Kerstdagen. Een goede jaarwisseling en een gelukkig(er) 2021.

Sigge van der Veek
Wethouder Samenleving  

Hart onder de riem van WonenPlusWelzijn

Op zoek naar lichtpunten in een rare herfst en winter

In de afgelopen zomer was iedereen nog positief over de ontwikkelingen van het coronavirus. Er waren weinig nieuwe besmettingen en wanneer je over straat liep leek alles weer normaal. De terrassen zaten vol, men ging er weer op uit en mensen genoten van de vrijheid. Nu ziet alles er weer anders uit. We hebben het coronavirus nog niet onder controle. In de maatschappij, overal om ons heen, merk je dat dit veel doet met mensen. Er komen allemaal vragen op: hoe blijf ik veilig, wat als ik wel corona krijg? Hoe blijf ik in contact met anderen? Hoe komen we de herfst en winter door? Het gevaar is dan om in een negatieve spiraal terecht te komen.

 Dan is het zo belangrijk om op zoek te gaan naar de lichtpunten. Het zullen maanden worden van veel thuis en binnen. Waar de kachel brandt, er water en elektriciteit is en zelfs wifi. Een tijd kan het worden van boeken lezen, muziek luisteren of mooie programma’s op de televisie kijken. De fotoboeken maken wat je allang van plan was.

Een schriftelijke of online-cursus gaan volgen. Misschien een nieuwe taal gaan leren of eindelijk toekomen aan iets van filosofie of geschiedenis. En niet alleen binnen, maar ook buiten, elke dag even naar buiten wandelen of fietsen, genieten van de kleuren en geuren van de herfst en de winter die er aan zit te komen. In de avond en nacht kijken naar de sterren.

Wat ook erg belangrijk is, is om in verbinding te blijven. Natuurlijk geen grote gezelschappen, maar één op één contacten kunnen nu zo fijn zijn. Met een vriend of vriendin die je al een tijd niet gesproken hebt, de buren, mensen die je kent van een activiteit. Het contact kan telefonisch, maar ook een wandeling met zijn tweeën kan erg fijn zijn.

WPW zal zich deze maanden extra inzetten voor iedereen voor wie deze voorgaande dingen geen vanzelfsprekendheid zijn. Mensen die wat hulp kunnen gebruiken om in contact te komen of blijven. Voor mensen die wat advies en tips nodig hebben om de dag goed te besteden. Die vastlopen in de administratie. Of het even niet meer zien hoe het verder moet. We hebben bij WPW het uitgangspunt dat we al onze dienstverlening zoveel mogelijk in de lucht houden.

De Doet & Ontmoet-groepen, ontmoetingscentra, locaties, de huisbezoeken, maaltijddienst en nog veel meer. Hierbij letten we heel erg op de veiligheid. Alleen wanneer we alle regels en maatregelen blijven volgen kunnen we dit blijven doen.

Wanneer er toch nog meer beperkingen komen vanuit de overheid, zullen we de diensten aanpassen. Maar ook dan kunt u op ons blijven rekenen.

Namens alle collega’s en Raad van Toezicht, wens ik u, heel veel goeds in de maanden die komen. 

Het wordt straks weer voorjaar, maar ook in deze maanden is er licht te vinden.

Met een hartelijke groet,
Peter de Wit, directie

Hart onder de riem van Geriant

‘Geriant wenst alle mantelzorgers een lichtpuntje toe, juist omdat ze er zelf ééntje zijn’.

 

 

  • Zorgprofessionals
  • Hart onder de riem
  • Mantelzorgcentrum