Gratis cursus Focus Op Eigen Kracht voor mantelzorgers Heiloo en Hollands Kroon

Focus op Eigen Kracht is een succesvolle cursus, die mantelzorgers leert hoe zij zélf (weer) controle krijgen over hun zorgsituatie.

Het Mantelzorgcentrum start 8 februari in Heiloo en 23 februari in Hollands Kroon met een nieuwe serie van vier bijeenkomsten.

Mantelzorgers zijn krachtige mensen, maar hebben zelf ook behoefte zich gesterkt te voelen.

Met de cursus Focus op Eigen Kracht krijgen mantelzorgers aanwijzingen hun kracht te benutten om de zorgtaak zo goed mogelijk te blijven uitvoeren.

In vier bijeenkomsten krijgen mantelzorgers handvatten om de zorg beter of makkelijker aan te kunnen, natuurlijk met steun in de rug en de hulplijn van het Mantelzorgcentrum binnen handbereik. Thema’s die worden behandeld zijn bijvoorbeeld: de positie van de mantelzorger, eigen kwaliteiten, draagkracht en draaglast.

De cursus is gratis voor mantelzorgers uit Heiloo en Hollands Kroon, dankzij subsidie van deze gemeenten.


Voor de cursus in HEILOO zijn de bijeenkomsten op 8 en 22 februari en 7 en 21 maart, van 10.00 - 12.30 uur.

Locatie: Mantelzorgcentrum, De Strandwal 22a, terrein GGZ, achter Willibrordusgebouw. Aanmelden is noodzakelijk en kan tot 1 februari.

Komen de ochtenduren u niet goed uit? In het najaar van 2016 wordt deze cursus in de avonduren in Alkmaar gegeven.

Voor meer informatie over deze of over onze andere activiteiten en voor aanmelden kunt u bellen met het Mantelzorgcentrum, tel. 072-5627618 of een mail sturen naar: info@mantelzorgcentrum.nl.


Voor de cursus in HOLLANDS KROON zijn de bijeenkomsten op dinsdag 23 februari, 8 en 22 maart en 5 april, van 13.00 uur - 15.30 uur.
Locatie: Kroonwaard in Middenmeer. Aanmelden is noodzakelijk en kan tot 16 februari.
Voor meer informatie over deze of over onze andere activiteiten en voor aanmelden kunt u bellen met het Mantelzorgcentrum, tel. 0223-747009 of een mail sturen naar: info@mantelzorgcentrum.nl.