Even voorstellen... nieuwe directeur Mantelzorgcentrum

Yuri van den Bogaerde is sinds 1 mei 2021 directeur van het Mantelzorgcentrum. Een functie die op het juiste moment op zijn pad kwam. Yuri: ‘De puzzelstukjes vielen op zijn plaats.'.

Van psychiatrie naar woningbouw
Yuri begon zijn carrière in de psychiatrie en woningbouw. Yuri: “Ik heb binnen de psychiatrie verschillende functies bekleed. Van daaruit kwam ik via de Regionale Instelling Beschermde Woonvormen (RIBW Zaanstreek-Waterland en West-Friesland) voor mensen met een psychiatrische aandoening terecht bij woningcorporaties de Alliantie en De Key in Amsterdam.” Na tien jaar bij de Key te hebben gewerkt, ging de zorg toch weer kriebelen bij Yuri: “Ik wilde meer bewegen buiten de bestaande kaders en ging als zorgmanager werken bij Kwintes, een heel grote zorgorganisatie voor mensen met een psychische kwetsbaarheid. Maar ik vond niet wat ik zocht; deze organisatie was voor mij te groot en log, ik voelde te weinig betrokkenheid naar mij en naar de medewerkers.

Mantelzorgcentrum
De vacature voor directeur van het Mantelzorgcentrum sprong Yuri direct in het oog. Yuri: “De puzzelstukjes vielen op hun plaats. In de organisaties waar ik hiervoor werkte, legden we onze focus op één onderdeel, een levensgebied van de mens; bijvoorbeeld op wonen, welzijn of financiën. Niet op de menselijke behoefte in het geheel. Daarnaast speelt het feit, dat ik zelf ook mantelzorger ben. Hierdoor zag ik dat het Mantelzorgcentrum, door haar onafhankelijke positie, als een spil fungeert. Het Mantelzorgcentrum ondersteunt de mantelzorger op alle levensgebieden. En dat is precies wat ik zocht!”

Trots
Yuri: "Ik werk nu een paar weken bij het Mantelzorgcentrum en ik voel nu al een trots op deze organisatie, op de mensen die er werken en waarvoor we staan. Ik zie bevlogen medewerkers die meedenken met mantelzorgers en hen het duwtje in de juiste richting geven. De juiste oplossing voor de juiste vraag. Zodat mantelzorgers de zorg blijven volhouden. 

Ik hoop u snel te verwelkomen bij het Mantelzorgcentrum!"

 

  • Mantelzorgcentrum
  • Directeur