Co-campagne van start

Ook mantelzorgers hebben recht op onafhankelijke cliëntondersteuning. Maar wat is dat eigenlijk? De Vereniging van Nederlandse gemeenten (VNG), Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) en de Zorgkantoren zijn gisteren daarom gestart met de Co-campagne. Deze campagne maakt onafhankelijke cliëntondersteuning bekend bij het grote publiek. 

Wmo of Wlz? Of Zorgverzekering?
Zodra u, als mantelzorger of als zorgvrager (degene de ziek is, een aandoening, stoornis, beperking of verslaving heeft), een vraag heeft over de zorg, dan kunt u terecht bij de onafhankelijke cliëntondersteuner. De cliëntondersteuner is niet gebonden aan een gemeente of zorginstelling en kost u niets.

Mantelzorgcentrum biedt onafhankelijke cliëntondersteuning
De medewerkers van het Mantelzorgcentrum zijn ook onafhankelijk cliëntondersteuners. Zij denken met u mee en beantwoorden uw vragen. Zij kunnen ook mee naar gesprekken, bijvoorbeeld het keukentafelgesprek met de gemeente. Samen met u gaan zij op zoek naar de beste zorg. 

Heeft u een vraag?
Wilt u weten welke zorg bij u in de buurt is en hoe u die kunt regelen? Of heeft u een traplift nodig, maar weet u niet hoe u deze kunt regelen? Voor deze en andere vragen schakelt u het Mantelzorgcentrum in. We zijn bereikbaar via info@mantelzorgcentrum.nl of 0224 - 74 50 59.  

  • Onafhankelijke cliĆ«ntondersteuning
  • Wlz
  • Wmo