Hoe kan ik het mantelzorgcompliment aanvragen?

Elke gemeente waardeert haar mantelzorgers op haar eigen manier. De ene gemeente doet dat in de vorm van een vergoeding of een waardebon, de andere gemeente laat het Mantelzorgcentrum extra activiteiten organiseren. De waardering heeft een gezamenlijk doel; u als mantelzorger extra in het zonnetje te zetten.  

Alkmaar
Vanaf 1 augustus 2020 kunt u het mantelzorgcompliment aanvragen via de website van gemeente Alkmaar: www.alkmaar.nl/mantelzorgcompliment. Het is dit jaar niet mogelijk om de aanvraag via een papieren formulier te doen. Alle aanvragen gaan via de website van gemeente Alkmaar. Heeft u hulp nodig bij het invullen? Neem dan contact op met het Mantelzorgcentrum. Het mantelzorgcompliment is nog t/m 15 december 2020 aan te vragen. 

Wilt u op de hoogte gehouden worden over het mantelzorgcompliment in 2020? Schrijft u zich dan in bij het Mantelzorgcentrum

Jonge mantelzorgers
Ben je 24 jaar of jonger en is er iemand in jouw gezin lange tijd ziek, gehandicapt, een psychische ziekte of verslaving? Dan ben jij jonge mantelzorger. Gemeente Alkmaar gunt jonge mantelzorgers twee bioscoopbonnen. Je ontvangt de bonnen automatisch wanneer je staat ingeschreven bij het Mantelzorgcentrum. 

Bergen/Heiloo
Van 1 augustus t/m 31 december 2020 kunt u de waardering aanvragen in de gemeenten Bergen en Heiloo. Klik hier voor gemeente Bergen en hier voor gemeente Heiloo 

Den Helder
Een onderdeel van de waardering door Gemeente Den Helder is de VVV bon twv € 50,-. Staat u ingeschreven bij het Mantelzorgcentrum? Dan ontvangt u automatisch bericht over hoe u de waardering kunt ontvangen. U kunt zich hier inschrijven als mantelzorger.

Hollands Kroon
Gemeente Hollands Kroon waardeert alle mantelzorgers met een VVV bon twv € 40,-. Staat u ingeschreven bij het Mantelzorgcentrum? Dan ontvangt u automatisch bericht over hoe u de waardering kunt ontvangen. U kunt zich hier inschrijven als mantelzorger. 

Schagen
Een onderdeel van de waardering door Gemeente Schagen is de VVV bon twv € 50,-. Staat u ingeschreven bij het Mantelzorgcentrum? Dan ontvangt u automatisch bericht over hoe u de waardering kunt ontvangen. U kunt zich hier inschrijven als mantelzorger. 

03-06-2020