Hoe kan ik het mantelzorgcompliment aanvragen?

Elke gemeente waardeert haar mantelzorgers op haar eigen manier. De ene gemeente doet dat in de vorm van een vergoeding of een waardebon, de andere gemeente laat het Mantelzorgcentrum extra activiteiten organiseren. De waardering heeft een gezamenlijk doel; u als mantelzorger extra in het zonnetje te zetten. Op de gemeentelijke pagina's leest u wat de gemeente doet aan waardering en hoe u deze kunt aanvragen. 

Alkmaar
Zorgt u voor iemand die in Alkmaar woont, dan kunt u in aanmerking komen voor het compliment van € 200,- Daarvoor vult u het formulier Mantelzorgcompliment in en levert dit in bij het Mantelzorgcentrum. U kunt het formulier ook hier downloaden. U moet wel aan een aantal voorwaarden voldoen, bijvoorbeeld dat u minimaal 6 maanden 8 uur of meer in de week heeft gezorgd voor uw dierbare. Let op: u kunt het compliment aanvragen vanaf 1 juli tot UITERLIJK 31 december 2018.

Bergen/Heiloo
Gemeente BUCH (Bergen, Uitgeest, Castricum en Heiloo) reikt VVV bonnen uit aan mantelzorgers. De zorgvragers mogen deze waardering aanvragen voor hun mantelzorger(s). Bent u zorgvrager in Bergen of Heiloo? Bel dan naar 072 535 66 66 (Heiloo) of 072 888 00 00 (Bergen) en geef uw mantelzorger op.

Den Helder
Een onderdeel van de waardering door Gemeente Den Helder is de VVV bon twv € 50,-. Staat u ingeschreven bij het Mantelzorgcentrum? Dan ontvangt u automatisch bericht over hoe u de waardering kunt ontvangen. 

Hollands Kroon
Gemeente Hollands Kroon waardeert alle mantelzorgers met een VVV bon. Staat u ingeschreven bij het Mantelzorgcentrum? Dan ontvangt u automatisch bericht over hoe u de waardering kunt ontvangen. 

Schagen
Een onderdeel van de waardering door Gemeente Schagen is de VVV bon. Staat u ingeschreven bij het Mantelzorgcentrum? Dan ontvangt u automatisch bericht over hoe u de waardering kunt ontvangen. 

08-05-2018