Hoe kan ik het mantelzorgcompliment aanvragen?

Elke gemeente waardeert haar mantelzorgers op haar eigen manier. De ene gemeente doet dat in de vorm van een vergoeding of een waardebon, de andere gemeente laat het Mantelzorgcentrum extra activiteiten organiseren. De waardering heeft een gezamenlijk doel; u als mantelzorger extra in het zonnetje te zetten. Op de gemeentelijke pagina's leest u wat de gemeente doet aan waardering en hoe u deze kunt aanvragen. 

Alkmaar
Zorgt u voor iemand die in Alkmaar woont, dan kunt u in aanmerking komen voor het compliment van € 200,- Daarvoor vult u het formulier Mantelzorgcompliment in en levert dit in bij het Mantelzorgcentrum. U kunt het formulier ook hier downloaden. U moet wel aan een aantal voorwaarden voldoen, bijvoorbeeld dat u minimaal 6 maanden 8 uur of meer in de week heeft gezorgd voor uw dierbare. Zorgde u minder dan 8 uur? Dan kunt u een bloemenbon twv € 10,- ontvangen. U dient wel bij het Mantelzorgcentrum te staan ingeschreven. Stuur daarom een mail naar info@mantelzorgcentrum.nl Let op: u kunt het compliment of de bloemenbon aanvragen tot UITERLIJK 31 december 2017.

Bergen/Heiloo
Gemeente BUCH heeft VVV bonnen uitgereikt aan mantelzorgers. Bent u mantelzorger in Bergen of Heiloo, maar heeft u geen bon ontvangen? Bel dan naar 072 535 66 66 (Heiloo) of 072 888 00 00 (Bergen).

Den Helder
Een onderdeel van de waardering door Gemeente Den Helder is de VVV bon twv € 50,-. Tijdens de Dag van de Mantelzorg heeft een deel van de mantelzorgers uit Den Helder deze bon al ontvangen. Daarna zijn er twee mogelijkheden geweest om de bon fysiek op de te halen. Alle mantelzorgers die met een e-mailadres bij het Mantelzorgcentrum staan ingeschreven, hebben de bon digitaal gekregen. 

Hollands Kroon
Gemeente Hollands Kroon waardeert alle mantelzorgers met een VVV bon twv € 40,-. Tijdens de Dag van de Mantelzorg heeft een deel van de mantelzorgers uit Hollands Kroon deze bon al ontvangen. Daarna waren er twee mogelijkheden om de bon fysiek op de te halen in Den Helder of Middenmeer. Alle mantelzorgers die met een e-mailadres bij het Mantelzorgcentrum staan ingeschreven, hebben de bon digitaal gekregen. 

Schagen
Een onderdeel van de waardering door Gemeente Schagen is de VVV bon twv € 25,-. Tijdens de Dag van de Mantelzorg heeft een deel van de mantelzorgers uit Schagen deze bon al ontvangen. Daarna was er nog een mogelijkheid om de bon fysiek op de te halen. Alle mantelzorgers die met een e-mailadres bij het Mantelzorgcentrum staan ingeschreven, kregen de bon digitaal. 

Het Mantelzorgcentrum heeft nog geen informatie over de waardering van mantelzorgers in 2018.

14-12-2017