Vrijwilligers gezocht: begeleiding Mantelzorg Samen in de Wijk

Het Mantelzorgcentrum is op zoek naar vrijwilligers die de nieuwe activiteit Mantelzorg Samen in de Wijk willen begeleiden. Mantelzorg Samen in de wijk is er voor mantelzorgers én degene voor wie zij zorgen. Voor de begeleiding van deze groep zoeken we vrijwilligers die het leuk vinden om mensen een leuke middag te bezorgen. Geïnteresseerden kunnen contact opnemen met Yvon Roelofs, Consulent Mantelzorg van het Mantelzorgcentrum via yroelofs@mantelzorgcentrum.nl of 072 – 562 76 18.

Mantelzorg Samen in de Wijk gaat vooral over gezelligheid en weg zijn van de zorg(en). Samen met de consulent bedenkt de vrijwilliger een passende activiteit, bijvoorbeeld iets creatiefs, samen de krant doornemen, gezellig kletsen of een informatieve bijeenkomst. Er is in ieder geval altijd taart en koffie/thee aanwezig. Vrijwilligers krijgen veel ruimte voor eigen initiatief, zolang het belang van de mantelzorger voorop staat.

Locatie
De locatie van Mantelzorg Samen in de Wijk ligt nog niet vast. Het moet in de gemeente Schagen plaatsvinden, bij voorkeur een centrale locatie in Tuitjenhorn of Warmenhuizen. Mantelzorg Samen in de Wijk vindt een keer in de maand plaats en duurt ongeveer anderhalf uur.

  • Vrijwilligers
  • Mantelzorg samen in de wijk
  • Schagen