Mantelzorgcompliment


WAARDERING VAN MANTELZORGERS


Sinds 1 januari 2015 bestaat het landelijk mantelzorgcompliment (uitbetaald door de SVB) niet meer.

In plaats daarvan heeft de landelijke overheid het geld voor waardering van mantelzorgers overgeheveld naar de afzonderlijke gemeenten.

Elke gemeente bepaalt zelf hoe deze waardering wordt ingevuld.Het Mantelzorgcentrum plaatst hieronder informatie (zo gauw dit bekend is) over het mantelzorgcompliment bij de gemeenten waarvoor het Mantelzorgcentrum werkt.

Dat zijn: Alkmaar, Bergen, Den Helder, Heiloo, Hollands Kroon en Schagen.


Alkmaar

Gemeente Alkmaar waardeert haar mantelzorgers en daarom mag uw naaste een keer per jaar het mantelzorgcompliment voor u aanvragen.

Dat kan nog tot en met 31 december 2017.

Het formulier vindt u hier. Ook kunt u het ophalen bij diverse zorginstellingen, bibliotheken en gemeentelijke steunpunten.

Het ingevulde formulier met de bijbehorende bewijsstukken stuurt u naar het Mantelzorgcentrum. 


Bergen

De gemeente Bergen waardeert haar mantelzorgers met een VVV-cadeaubon, boekenbon of entertainmentbon naar keuze. De zorgvrager dient dit vóór 1 oktober 2017 bij de gemeente aan te vragen. Voor de voorwaarden kunt u het nieuwsbericht op deze website lezen. Het Aanvraagformulier mantelzorgwaardering BUCH 2017 is hier te downloaden.


Den Helder

De gemeente Den Helder waardeert haar mantelzorgers op haar eigen manier. De gemeente doet dit onder andere door het aanbod van activiteiten via het Mantelzorgcentrum. Een overzicht van deze activiteiten vindt u hier.

Daarnaast geeft de gemeente Den Helder een cadeaubon uit. U kunt deze bon nog niet aanvragen. Wanneer dat wel kan, weten wij ook nog niet. Zodra wij dat weten, hoort u dat van ons via de nieuwsbrief en onze website. 


Heiloo

De gemeente Heiloo waardeert haar mantelzorgers met een VVV-cadeaubon, boekenbon of entertainmentbon naar keuze. De zorgvrager dient dit vóór 1 oktober 2017 bij de gemeente aan te vragen. Voor de voorwaarden kunt u het nieuwsbericht op deze website raadplegen. Het Aanvraagformulier mantelzorgwaardering BUCH 2017 is hier te downloaden.


Hollands Kroon

De gemeente Hollands Kroon waardeert haar mantelzorgers op haar eigen manier. De gemeente doet dit onder andere door het aanbod van activiteiten via het Mantelzorgcentrum.

Daarnaast geeft de gemeente Hollands Kroon een cadeaubon uit. U kunt deze bon nog niet aanvragen. Wanneer dat wel kan, weten wij ook nog niet. Zodra wij dat weten, hoort u dat van ons via de nieuwsbrief en onze website. 


Schagen

De gemeente Schagen waardeert haar mantelzorgers op haar eigen manier. De gemeente doet dit onder andere door het aanbod van activiteiten via het Mantelzorgcentrum.

Daarnaast geeft de gemeente Schagen een cadeaubon uit. U kunt deze bon nog niet aanvragen. Wanneer dat wel kan, weten wij ook nog niet. Zodra wij dat weten, hoort u dat van ons via de nieuwsbrief en onze website. 


----------


Bent u mantelzorger uit een van bovenstaande gemeenten?

Laat u dan gratis inschrijven bij het Mantelzorgcentrum: mantelzorgcompliment@mantelzorgcentrum.nl

Wij houden u via onze elektronische nieuwsbrief op de hoogte van het mantelzorgcompliment en van alle andere zaken die voor mantelzorgers van belang kunnen zijn.

Het Mantelzorgcentrum beschikt niet over informatie van andere gemeenten in Noord-Holland.


Laatste update: 31 augustus 2017